Spectrum, opgericht in 1941, is een van de oudste nog bestaande Nederlandse meubelmerken. De collectie bestaat uit een basis van ontwerpen uit eind 50-er, en 60-er jaren, die ondertussen gekend zijn als de klassiekers van Spectrum. Daarnaast zijn er door de jaren heen nieuwe ontwerpen toegevoegd, allen van Nederlandse ontwerpers.

Martin Visser, Gerrit Rietveld en Constant Nieuwenhuijs creëerden een basis van cultureel erfgoed, die internationale bekendheid verdient. Daarnaast bieden deze ontwerpen een platform voor onze getalenteerde hedendaagse ontwerpers.
Allemaal met een zelfde basis-gedachte: authentieke, onderscheidende, sterke ontwerpen, waar afwerking en details uiterst belangrijk zijn. Meubelen zonder ornament waarvan de schoonheid wordt bepaald door een doordachte en uitgebalanceerde vorm en proportie.

Spectrum heeft een eerlijke, maatschappelijk verantwoorde productie hoog in het vaandel staan. Daarom wordt de hele collectie in Nederland geproduceerd, door de beste meubelmakers. 

De meubelen worden verkocht in  interieurzaken die zich richten op de high end design markt. Zij tonen onze collectie aan de consument. Daarnaast werken we met goede architectenbureau's samen, die de meubelen toepassen in kantoren, onderwijs-, zorg-, en overheidsinstellingen, als bibliotheken en gemeentehuizen. Ook in de Nederlandse Ambassades zijn regelmatig ontwerpen uit onze collectie terug te zien!

De collectie breidt zich elk jaar verder uit en wordt tegenwoordig in de meeste West-Europese landen, in de USA, Canada en Japan verkocht.

Met een klein, toegewijd en enthousiast team willen we u laten zien hoe onze meubelen een verschil kunnen maken voor uw woon- en werkomgeving!