Design Deconstructed - expositie en lezing

design-deconstructed-beeld.jpg

 
Welke technieken, materialen en productieprocessen vormen het succes achter de meest iconische fauteuils uit onze collectie? We vertellen het tijdens de lezing die we organiseren in combinatie met de expositie Design Deconstructed in Broeinest Eindhoven!

In de lezing belichten we onder andere het verhaal achter de productie van Rietveld Originals fauteuils uit de vorige eeuw die sinds enkele jaren deel uit maken van de Spectrum collectie. Deze fauteuils waren nooit eerder in productie. We laten zien hoe deze design iconen vandaag de dag worden gemaakt met behulp van moderne productietechnieken, zonder wezenlijke aanpassingen aan het originele ontwerp te doen.

Ook zoomen we in op ambachtelijke productiemethodes. Hoe combineer je ambacht met moderne technieken zodat comfort en het hedendaagse ontwerp ermee gediend zijn? In deze tijd van efficiency en moderne techniek houden wij oog voor het beste eindresultaat. Daarom wordt de tijdloze pitrieten en tuigleren bekleding van de fauteuils van Martin Visser nog altijd met de hand gemaakt.

De lezing vindt op 31 augustus en 13 september plaats in Broeinest Eindhoven. Nieuwsgierig naar de verhalen achter onze designklassiekers? Meld je dan nu kosteloos aan via onderstaande links!

schermafdruk-2018-07-26-16.41.jpg 
Van 20 augustus tot 21 september is de expositie Design Deconstructed te zien in Broeinest Eindhoven. De expositie is gratis toegankelijk en gaat zowel over het fysiek ontleden van Spectrum fauteuils als over de achtergrond en totstandkoming van de meubels. Ben je niet in de gelegenheid zijn om de lezing bij te wonen, dan zien we je graag op een ander moment gedurende de expositie!