loet

loet is een bankje, verkrijgbaar in diverse afmetingen en materialen. Ook loet hoort bij de grote “tom familie”! Alle ontwerpen binnen deze lijn van multiplex hebben hetzelfde herkenbare silhouet en vallen op door het lijnenspel, ontstaan door dit kops verlijmd berken multiplex. Daarnaast is de hele familie leverbaar in massief eiken wat een rijke en stoere uitstraling heeft.

loet kan dus in de volgende materialen geleverd worden:
- in massief eiken, blank
- in massief eiken in een kleur gebeitst: leem grijs, wengé, zwart

loet is verkrijgbaar in 140 – 160 – 180 cm lang en altijd 40 cm diep en 46 cm hoog.

Elk product uit de tom-familie in multiplex wordt afgewerkt met olie. Dit versterkt de natuurlijke uitstraling en geeft een bescherming tegen invloeden van buitenaf. Het is aanbevolen het product zeker als het net gebruikt wordt herhaaldelijk in te oliën, zodat het hout goed verzadigd.

Het is niet mogelijk om de multiplex tom-familie af te werken met lak. Hout werkt en zal dus onder invloed van temperatuur en vocht uitzetten en krimpen. Door de opbouw van multiplex wordt dit effect verstrekt. Lak is niet elastisch en zal dus kleine haarscheurtjes gaan vertonen, of zelfs barsten. Dit is inherent aan de afwerking met lak en kan dus niet als klacht gezien worden.

De massief eiken producten, blank en de gebeitste versie, worden wèl met een transparante matlak af gewerkt.

Ook verkrijgbaar in deze serie zijn:
bartafel woody, kinderstoel tim, eetkamerstoel tom, eetkamertafel lino, barstoel met rug toos en zonder rug koos, kruk niels en trapje trees.loet kopie.jpg140/160/180 x 40 x 46 length x width x height

Downloads

Productbrochure