SE 06

Eetkamerstoel SE 06 is in 1960 ontworpen door Martin Visser en verkrijgbaar met zwart en naturel tuigleer. Sinds 2010 is een derde kleur, stijlvol donkerbruin toegevoegd aan de kleurenreeks. De frames zijn gemaakt van verchroomd en geborsteld metaal. Sinds 2016 is het frame ook volledig zwart gepoedercoat leverbaar.

Naturel tuigleer is een ongekleurd leer en zal sterk verkleuren onder invloed van licht. Het zal geleverd worden in een bijna rose tint en verkleurt naar een warme cognac kleur. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van in hoeveel en in wat voor licht het leer staat, maar hier gaan minimaal enkele maanden overheen.

Ook zal tuigleer na verloop van tijd uitrekken, ruimer worden.
De leren hoes van de zitting van de SE 06 is aan de onderkant van een veter voorzien, welke het mogelijk maakt om de zitting na verloop van tijd nog iets aan te spannen.

Eventuele littekens in het leer kunnen niet als fouten worden beoordeeld. Dit bevestigt de echtheid en kwaliteit van het tuigleer.

Voor alle eetkamerstoelen, welke in 1960 ontworpen zijn, geldt dat de zithoogte t.o.v. het originele ontwerp eind jaren 90 is aangepast. Aangezien de gemiddelde mens tegenwoordig langer is dan 45 jaar geleden, bleek de originele hoogte niet meer ergonomisch verantwoord. Het frame is met 3 cm verhoogd, waarmee dit aan de voorzijde op 48 cm uitkomt.

In dezelfde serie is ook een pitriet versie (SE 05), een gestoffeerde versie (SE 07) en één met een houten rug en zit (SE08) verkrijgbaar.

maattekening-se-sz.jpg

43 x 46 x 80 width x depth x height / seat 46

Downloads

Referenties

Productbrochure