Trees

trees is een trapje en is één van de ontwerpen binnen de grote “tom familie”! In tegenstelling tot de meeste ontwerpen was hierbij eerst de naam bekend, pas daarna ontstond het idee van dit functionele item met 3 tredes! Een practisch ontwerp wat ook nog als object in een ruimte gezet kan worden.

Alle ontwerpen binnen deze lijn van multiplex hebben hetzelfde herkenbare silhouet en vallen op door het lijnenspel, ontstaan door dit kops verlijmd berken multiplex. Daarnaast is de hele familie leverbaar in massief eiken wat een rijke en stoere uitstraling heeft.

trees kan dus in de volgende materialen geleverd worden:
- in massief eiken, blank
- in massief eiken in een kleur gebeitst: leem grijs, wengé, zwart

trees is maar in 1 maatvoering verkrijgbaar, waarbij de hoogste trede 57 cm hoog is.


Elk product uit de tom-familie in multiplex wordt afgewerkt met olie. Dit versterkt de natuurlijke uitstraling en geeft een bescherming tegen invloeden van buitenaf. Het is aanbevolen het product zeker als het net gebruikt wordt herhaaldelijk in te oliën, zodat het hout goed verzadigd.

Het is niet mogelijk om de multiplex tom-familie af te werken met lak. Hout werkt en zal dus onder invloed van temperatuur en vocht uitzetten en krimpen. Door de opbouw van multiplex wordt dit effect verstrekt. Lak is niet elastisch en zal dus kleine haarscheurtjes gaan vertonen, of zelfs barsten. Dit is inherent aan de afwerking met lak en kan dus niet als klacht gezien worden.

De massief eiken producten, naturel of de gebeitste versie, worden wèl met een transparante matlak af gewerkt.

Ook verkrijgbaar in deze serie zijn:
bartafel woody, kinderstoel tim, eetkamerstoel tom, eetkamertafel lino, barstoel met rug toos en zonder rug koos, kruk niels en bankje loettrees-2.jpg39 x 64 x 57 / step 26 x 19 width x depth x height

Downloads

Productbrochure