BR 12

In de jaren 60 ontwierp Martin Visser meerdere banken voor de collectie van Spectrum. De BR 02.7, de ranke slaapbank met een los armblok, is altijd in productie gebleven en met recht een design klassieker geworden. De vraag naar de andere uitvoeringen is echter altijd gebleven.

Gebaseerd op Visser’s model BR 43, een slaapbank met 2 vaste armleggers en een duidelijk jaren 60 signatuur, breidt Spectrum de collectie uit met de BR 12. 
Ook van deze bank kan een slaapbank gemaakt worden door het uit trekken van de zitting. De BR 12 meet tussen de armleggers 192 cm, wat juist door de vaste armleggers als slaapbank voor enkelen wellicht aan de kleine kant zal zijn. 
De mogelijke andere positie van de zitting maakt het ook mogelijk om wat relaxter en uitgestrekter te zitten. Iets wat tegenwoordig meer en meer gebruikt en gewaardeerd wordt.

Deze prachtige bank werd voor het eerst in Januari 2012 tijdens de Meubelbeurs Keulen aan het internationale publiek getoond. Het frame is gemaakt van mat verchroomd metaal. Sinds 2016 is het frame ook volledig zwart gepoedercoat leverbaar. br12_3dmaattek.jpg
212 x 100 x 70 width x depth x height / seat 35 (arms 2x10 cm)

Productbrochure