TC

Met ingang van september 2013 is ook de collectie klassiekers van Spectrum uitgebreid met een bekend ontwerp: Kruk TC, in 1989 ontworpen door Ruud Jan Kokke. De kruk is op verzoek van mevrouw Trees Coenders van het Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam, bedacht, aan haar ontleende de kruk de naam TC. Zij verzorgde rondleidingen in het museum en was op zoek naar een kruk die men gemakkelijk tijdens de rondleiding mee kon nemen. Zo ontstond de TC kruk, licht in gewicht (minder dan 1 kg), sterk en stapelbaar. De afgeronde vormen en handgreep zorgen ervoor dat de kruk gemakkelijk te dragen is. 

De kruk is opgenomen in de collectie van o.a.: Museum of Modern Art New York, Cooper Hewitt Museum New York, Museum für Angewandte Kunst Köln en het Stedelijk Museum in Amsterdam. Ook won het ontwerp enkele prijzen zoals de prijs voor het Design Yearbook 1998 en de eerste prijs op de International Contemporary Furniture Fair ICFF in New York. 

De TC kruk is gemaakt van dun berken triplex dat speciaal geproduceerd wordt voor de vliegtuigindustrie. De twee millimeter dikke plaat bestaat uit 4 dunne fineerlagen. Dit maakt de romp van de kruk licht en sterk. De vlakke plaat wordt rondgevouwen, met een overlap verlijmd en voorzien van een zitting die van binnenuit ingeperst wordt. De sleuven aan de zijkant maken de kruk transparant en visueel licht. De krukken worden handmatig in Nederland geproduceerd met gebruik van hoogwaardige materialen. 

De kruk is verkrijgbaar in blank berken, mat gelakt en zwart gebeitst.

Productbrochure