Vik Loungechair

Oktober 2013
Een anoniem vintage fauteuiltje van een familielid en de automotive-industrie inspireerden Arian Brekveld tot zijn Vik Loungechair. ‘In auto’s zit je altijd lekker! Autostoelen zijn prachtig gemaakt, materialen worden er slim gebruikt en hoewel ze klein zijn, bieden ze veel comfort! Die eigenschappen wilde ik in mijn ontwerp vertalen.’ Schuivend met centimeters testte Brekveld zijn prototype net zo lang tot hij het optimale comfort bereikte.
 
De Vik Loungechair heeft een lage kuip, gedragen door een luchtig buisframe. De direct leesbare constructie en de mooie contour – een gevolg van de ononderbroken lijnvoering - geven het meubel zijn dynamische uitstraling. De comfortabele lendesteunen verwijzen naar autostoelen en bepaalden tevens de driedimensionale vorm van de kuip. Deze is van schuim en met de hand opgebouwd uit verschillende lagen. Door tradionele productie-technieken optimaal te benutten, werd een dure matrijs uitgespaard en bleef de stoel betaalbaar.
Zoals ook de andere Spectrum ontwerpen, wordt de fauteuil in Nederland geproduceerd.

De bewegende hoofdsteun is met een simpele handbeweging instelbaar.
 
De Vik Loungechair is leverbaar in negen kleurstellingen (7 stoffen en 2 leren opties) , waarbij kuip en frame ton sur ton zijn uitgevoerd.
De stof op de kuip (achterzijde) heeft geen uitgesproken weefstructuur en lijkt daarom niet op textiel. De voorzijde is gestoffeerd met een andere stof met een kleine structuur. Kuip en zitting worden daardoor visueel gescheiden.
De leren versie is deels in glad en deels in geperforeerd leer afgewerkt.
 
Zoals alle Spectrum meubelen is de Vik Loungechair fraai afgewerkt. Tot in de puntjes, zoals altijd bij Brekveld die zelfs de onderkant zorgvuldig detailleerde.vik lounge chair.jpg


Afmetingen bxdxh: 74x87x88 cm
Zithoogte voorzijde: 36 cm
Armlegger hoogte: 39 cm

Downloads

Productbrochure

Pers:
Dezeen 26 okt. 2013
Architectlover
Freshome design and architecture
Shoppingvisadron