De Benno  Spiegel

Benno Premsela werd gedreven door een grenzeloze nieuwsgierigheid. Misschien ligt hier ook de oorsprong van zijn inventieve vormgeving. Die is ook zichtbaar in het ontwerp van de spiegel, na bijna 70 jaar inmiddels een icoon. Premsela gebruikte een beuken cirkel met een diameter van 50 cm. Door een gleuf aan de bovenzijde kan de vierkante spiegel zo in de lijst geschoven worden. Een even ingenieus als eenvoudig ontwerp.

Het verhaal gaat dat Spectrum Premsela vroeg een mooi kleinmeubel te ontwerpen. Premsela keek door de voorraden en half-fabrikaten, die Spectrum reeds had en haalde hier een houten ring uit bestemd voor een tafeltje. Hij maakte hier een sleuf in en meldde aan Spectrum dat hij zijn ontwerp klaar had. De Benno spiegel was een feit.

Deze spiegel is verkrijgbaar in blank beuken of een zwart gebeitste ring; beiden behandeld met een transparante lak. De spiegel zelf is 34x34 cm.

Met deze herintroductie in 2014 keert de spiegel terug in de Spectrum familie en toont opnieuw de kracht van de eenvoud.

Productbrochure