Fauteuil voor Metz&Co

De Fauteuil voor Metz&Co is vernoemd naar het Amsterdamse warenhuis Metz&Co voor wie Rietveld de stoel in 1942 ontwierp. Al in 1932 gaf Metz&Co Rietveld opdracht om een showroom voor zijn eigen meubels te ontwerpen boven op het dak van het warenhuis. Dit werd de plek waar veel grote ontwerpers voor het eerst hun meubels in Nederland presenteerden. Omdat Rietveld tijdens de oorlog weigerde lid te worden van de door de Duitse bezetter ingestelde Kultuurkamer, is de stoel nooit geproduceerd. Rietvelds werktekeningen en prototypes zijn gelukkig bewaard gebleven, waardoor de stoel er 75 jaar na het eerste ontwerp alsnog is gekomen.

 

Het ambachtelijk vervaardigde onderstel is ontworpen met dunne massief eiken latjes en prachtige zwaluwstaart verbindingen. De zitting bestaat uit een gestoffeerde ingeschuimde kuip met daarop een gefestonneerde pad. Hierdoor heeft dit historische ontwerp een warme rijke uitstraling en bovendien comfort gekregen.line drawing silhouet metz.jpg
58x84x74 cm / zithoogte 43 cm

De Fauteuil voor Metz&Co is onderdeel van de Rietveld Originals collectie onder art direction van Studio Edward van Vliet. De Rietveld Originals collectie wordt wereldwijd exclusief door Spectrum gevoerd.

Productbrochure