BR 12 slaapbank

Martin Visser   |  1960

In de jaren 60 ontwierp Martin Visser meerdere banken voor de Spectrum collectie. De BR 12 slaapbank is gebaseerd op Martin Vissers BR 43 model, maar heeft hetzelfde onderstel als de bekende BR 02 slaapbank. De BR 12 heeft echter vaste armleggers en daarmee een andere gebruiksmogelijkheid.

Foto uit 1960 van de BR 43 slaapbank, de voorloper van de BR 12

De BR 12 heeft hetzelfde hevelmechanisme als onze BR 02 bank waarmee ook deze bank in een handomdraai getransformeerd kan worden tot slaapbank. De twee armleggers zijn vaste elementen aan de bank, deze blijven bij gebruik als slaapbank op dezelfde plek zitten. Het liggedeelte tussen de armleggers is 192 cm. De BR 12 bank heeft een rond buisframe, mat verchroomd of zwart geëpoxeerd, en vele mogelijkheden in de stoffering. Door de strakke vormen van het ontwerp adviseren wij een rekbare stof zoals wol, waarmee de strakke vorm het beste tot zijn recht komt. De bank kan ook bekleed worden met leer. De rug en zitting krijgen dan beide twee verticale naden in de bekleding. Omdat leer niet elastisch is ontstaat er ruimte in de bekleding. Daar waar een elastische stof weer terug komt in zijn oorspronkelijke vorm, kan er bij leer plooivorming ontstaan.

BR 12 slaapbank in de stof Hallingdal 944, styling door Kamer 465

Herstofferen BR 12 bank
De BR 12 bank is een uitermate duurzaam ontwerp en kan opnieuw gestoffeerd worden. Het frame blijft behouden en alle losse elementen zijn vervangbaar. Met een herstoffering, vernieuwing van het binnenwerk, en eventueel de vering, gaat een BR 12 weer jaren mee en is zowel het uiterlijk als het zitcomfort weer als nieuw!

Product specificaties

Designer

Martin Visser

Jaar

1960 / 2012

Afmetingen

212 x 82 x 70 cm (BxDxH) / Zithoogte 40 cm / Amleuningen 2 x 10 cm

Frame

Mat verchroomd, Zwart epoxy

Stoffering

Verschillende leersoorten mogelijk, Verschillende stoffen mogelijk

Dit product bekijken

In onze Spectrum Studio in Eindhoven is een groot deel van onze collectie te zien. Wilt u dit product bekijken, plan dan hier uw afspraak in:

Diverse dealers tonen Spectrum ontwerpen in hun showroom. Vind een verkooppunt bij u in de buurt:

Downloads