Endless tafel (rond)

Aart van Asseldonk   |  2018

De Endless tafel is in 2018 door Aart van Asseldonk ontworpen. In deze eettafel is Aarts voorliefde voor robuuste materialen en vakmanschap duidelijk terug te zien. Het ontwerp van de Endless tafel is verkrijgbaar in deze ronde versie, en in een eindeloos te koppelen langwerpige variant.

Aart van Asseldonk in De Ploeg fabriek in Bergeijk

De inspiratie voor zijn ontwerp komt voort uit de details in de fabriek van De Ploeg, ontworpen in 1958 door Gerrit Rietveld. In 2017 vernieuwde Aart het interieurontwerp van de fabriek van De Ploeg. Het robuuste ontwerp is complementair aan de heldere lijnen van Rietveld in het gebouw. De constructies van de glazen gevel, de structuur van de wanden en de volledige transparantie die het gebouw doorkruist, waren dan ook de uitgangspunten voor het ontwerpen van de Endless tafel.

De Endless tafel heeft een mat zwart geëpoxeerd frame (RAL 9005) en een houten of glazen (helder of bruin gerookt) tafelblad. Het houten tafelblad is verkrijgbaar in massief wengé, eiken of Amerikaans noten. De diameter van de tafel is 130 cm, hiermee is de tafel geschikt voor 4 of 5 eetkamerstoelen.

Product specificaties

Designer

Aart van Asseldonk

Jaar

2018

Afmetingen

Hoogte: 76 cm / Diameter: 130 cm (4-5 personen)

Frame

Zwart epoxy

Tafelblad

Helder glas / Gerookt glas / Massief wengé / Massief eiken / Massief Amerikaans noten

Downloads