Endless tafel

Aart van Asseldonk   |  2018

De Endless tafel is in 2018 door Aart van Asseldonk ontworpen. In de tafel is Aarts voorliefde voor robuuste materialen en vakmanschap duidelijk terug te zien. De uitgesproken vormgeving in combinatie met de vele mogelijkheden in afmetingen, tafelbladen en materialen maken de Endless tafel uitermate geschikt als vergadertafel, luxe tafel in ontvangstruimtes of als eye-catcher in de eethoek.

Aart van Asseldonk in De Ploeg fabriek in Bergeijk

De inspiratie voor het ontwerp komt voort uit de details in de fabriek van De Ploeg, ontworpen in 1958 door Gerrit Rietveld. In 2017 vernieuwde Aart het interieur van de fabriek van De Ploeg. Het robuuste ontwerp is complementair aan de heldere lijnen van Rietveld in het gebouw. De constructies van de glazen gevel, de structuur van de wanden en de volledige transparantie die het gebouw doorkruist, waren dan ook de uitgangspunten voor het ontwerpen van de Endless tafel. Door de eenvoudige industriële constructie van de tafel is deze eindeloos te verlengen. Naast de langwerpige versie, is er ook een ronde versie van de Endless tafel.

De Endless tafel in 260 x 90 cm met een tafelblad in gerookt glas

De Endless tafel heeft een mat zwart geëpoxeerd frame (RAL 9005). Voor het tafelblad kan gekozen worden uit glas (helder of gerookt) of hout. Het houten tafelblad kan uitgevoerd worden in massief wengé, eiken of Amerikaans noten. Het tafelblad is standaard langwerpig met afgeronde hoeken, daarnaast zijn er ook andere vormen (zoals ovaal) op aanvraag verkrijgbaar.

 

 

Product specificaties

Designer

Aart van Asseldonk

Jaar

2018

Afmetingen

Lengte: 193 of 260 cm, te verlengen met modules van 67,5 cm / Breedte 90 cm / Hoogte 76 cm

Frame

Zwart epoxy (RAL 9005)

Tafelblad

Helder glas / Gerookt glas / Massief eiken / Massief Amerikaans noten / Massief wengé

Dit product bekijken

In onze Spectrum Studio in Eindhoven is een groot deel van onze collectie te zien. Wilt u dit product bekijken, plan dan hier uw afspraak in:

Diverse dealers tonen Spectrum ontwerpen in hun showroom. Vind een verkooppunt bij u in de buurt:

Downloads