SB barstoel

Martin Visser   |  1960

De SB barstoelen zijn een afgeleide van de in 1960 door Martin Visser ontworpen eetkamerstoelen. Door deze aanvulling kan een perfecte combinatie gemaakt worden tussen hoog en laag zitten! Er zijn vier varianten leverbaar: een bekleding met pitriet (SB 05), met tuigleer (SB 06), gestoffeerd (SB 07) en met een eiken fineer (SB 08). De barstoel heeft een slank rond buisframe en is verkrijgbaar in zwart epoxy (RAL 9005) of geborsteld mat chroom.

SB 05 in pitriet
De SB 05 barstoel heeft een zitting en rug van pitriet, een natuurlijk materiaal dat vervaardigd wordt uit de massieve kern van geschilde rotan stengels. Het weven van pitriet wordt door lokale, gespecialiseerde vakmensen uitgevoerd. Pitriet dat aan licht wordt bloot gesteld verkleurt in de loop van de tijd. Door de kleurschakeringen die ontstaan, komt het vlechtwerk meer en meer tot leven.

De SB 06 in tuigleer in het museumcafé van het Rijksmuseum. Fotografie: Ewout Huibers

SB 06 in tuigleer
De SB 06 is verkrijgbaar in drie kleuren leer: naturel, donkerbruin en zwart. Het sterke tuigleer vraagt om vakmanschap in de verwerking en heeft de natuurlijke eigenschap uit te rekken door gebruik. Daarom is de hoes aan de onderkant van de zitting voorzien van een leren veter waarmee de zitting opnieuw kan worden aangespannen. Een functioneel detail dat deze tijdloze barstoel zo bijzonder maakt! Tuigleer is een natuurproduct en verkleurt door gebruik en onder invloed van licht. Dit laatste is vooral bij naturel tuigleer van toepassing en zorgt voor een karakteristiek en levendig beeld.

SB 07 in stof of leer
De gestoffeerde barstoel SB 07 is verkrijgbaar in elke gewenste stof of leersoort. Door de vele mogelijkheden in stoffering en kleuren is deze versie helemaal op het interieur af te stemmen.

SB 08 in eiken fineer
Barstoel SB 08 heeft een zitting en rug van naturel eiken fineer. Deze versie is gemakkelijk in het onderhoud en uitermate geschikt als barstoel in de keuken thuis, in hotels of in de horeca.

 

Product specificaties

Designer

Martin Visser

Jaar

1960

Afmetingen

45 x 50 x 95 cm (BxDxH) / zithoogte 67 cm (SB 05 & 06 zijn 43 cm breed)

Frame

Expoxy zwart (RAL 9005) of mat verchroomd

Zitting en rug

Pitriet, tuigleer, eiken fineer of gestoffeerd in stof of leer

Downloads