SE 05 eetkamerstoel

Martin Visser   |  1960

De SE 05 eetkamerstoel met een zitting en rugleuning van pitriet, is in 1960 door Martin Visser ontworpen. In de ogenschijnlijk eenvoudige vormgeving is onmiskenbaar het handschrift van Visser te zien. Net als zijn vakgenoten Marcel Breuer en Poul Kjærholm ontwierp Visser zijn SE stoelen in drie uitvoeringen: met stoffering (SE 07), in tuigleer (SE 06), en de SE 05 in pitriet. Het minimalistische frame van de stoel laat alle ruimte voor het bijzondere vakmanschap van het weven van pitriet.

Spectrum collectiefoto uit 1960 van de SE 05 eetkamerstoelen

Het frame van de SE 05 is gemaakt van geborsteld, verchroomd metaal of zwart geëpoxeerd. De zitting en rug zijn van pitriet, een natuurlijk materiaal dat vervaardigd wordt uit de massieve kern van geschilde rotan stengels. In één eetkamerstoel gaat wel 160 meter pitriet! Het weven van pitriet wordt door lokale, gespecialiseerde vakmensen uitgevoerd. Pitriet dat aan licht wordt bloot gesteld verkleurt in de loop van de tijd. Door de kleurschakeringen die ontstaan, komt het vlechtwerk meer en meer tot leven.

Product specificaties

Designer

Martin Visser

Jaar

1960

Afmetingen

43 x 46,5 x 80 cm BxDxH / zithoogte 46,5 cm

Frame

Expoxy zwart (RAL 9005) of mat verchroomd

Zitting en rug

Pitriet

Dit product bekijken

In onze Spectrum Studio in Eindhoven is een groot deel van onze collectie te zien. Wilt u dit product bekijken, plan dan hier uw afspraak in:

Diverse dealers tonen Spectrum ontwerpen in hun showroom. Vind een verkooppunt bij u in de buurt:

Downloads