SE 06 eetkamerstoel

Martin Visser   |  1960

De eetkamerstoel SE 06 is in 1960 ontworpen door Martin Visser. Het pure materiaal, de duidelijke constructie en minimalistische vormtaal zijn typerend voor Vissers werk. De stoel heeft een slank stalen buisframe, verchroomd mat geborsteld of zwart geëpoxeerd, en een tuigleren bekleding. De SE eetkamerstoel is ook verkrijgbaar in een gestoffeerde versie, de SE 07, en een variant met een pitrieten zitting, de SE 05 stoel.

Spectrum collectiefoto uit 1965 met o.a. de SE 06 stoel, de SZ 02 fauteuil en de BR 02 slaapbank

Het sterke tuigleer vraagt om vakmanschap in de verwerking en heeft de natuurlijke eigenschap uit te rekken door gebruik. Daarom is de hoes aan de onderkant van de zitting voorzien van een leren veter waarmee de zitting opnieuw kan worden aangespannen. Een mooi functioneel detail dat deze tijdloze eetkamerstoel zo bijzonder maakt! De SE 06 is verkrijgbaar in twee kleuren leer: donkerbruin en zwart. Tuigleer is een natuurproduct en verkleurt door gebruik en onder invloed van licht. Dit laatste is vooral bij naturel tuigleer van toepassing en zorgt voor een karakteristiek en levendig beeld.

Product specificaties

Designer

Martin Visser

Jaar

1960

Afmetingen

43 x 46,5 x 80 cm BxDxH / zithoogte 46,5 cm

Frame

Expoxy zwart (RAL 9005) of mat verchroomd

Zitting en rug

Tuigleer

Dit product bekijken

In onze Spectrum Studio in Eindhoven is een groot deel van onze collectie te zien. Wilt u dit product bekijken, plan dan hier uw afspraak in:

Diverse dealers tonen Spectrum ontwerpen in hun showroom. Vind een verkooppunt bij u in de buurt:

Downloads