TC kruk

Ruud-Jan Kokke   |  1989

De TC kruk is in 1989 ontworpen door Ruud-Jan Kokke op verzoek van het Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam. Mevrouw Trees Coenders verzorgde rondleidingen in het museum en was op zoek naar een kruk die gemakkelijk tijdens de rondleiding kon worden meegenomen. Het resultaat was de TC kruk, licht in gewicht (minder dan 1 kg), sterk en stapelbaar. De kruk ontleent uiteindelijk zijn naam aan haar!

De ronde TC kruk is gemaakt van dun berken triplex van 2 millimeter dik, transparant gelakt of zwart gebeitst. De sleuven rondom maken de kruk visueel licht en het handvat in de zitting zorgt ervoor dat de kruk makkelijk op te pakken is.

De kruk is opgenomen in de collectie van o.a.: Museum of Modern Art New York, Cooper Hewitt Museum New York, Museum für Angewandte Kunst Köln en het Stedelijk Museum in Amsterdam. Ook won het ontwerp enkele prijzen zoals de prijs voor het Design Yearbook 1998 en de eerste prijs op de International Contemporary Furniture Fair ICFF in New York.

Product specificaties

Designer

Ruud-Jan Kokke

Jaar

1989

Afmetingen

Bovenkant Ø 32,5 cm / Onderkant Ø 35 cm / Hoogte 43 cm

Materiaal

Berken triplex, transparant gelakt of zwart gebeitst

Dit product bekijken

In onze Spectrum Studio in Eindhoven is een groot deel van onze collectie te zien. Wilt u dit product bekijken, plan dan hier uw afspraak in:

Diverse dealers tonen Spectrum ontwerpen in hun showroom. Vind een verkooppunt bij u in de buurt:

Downloads