Jubileumeditie BR 02 slaapbank

De bekendste designklassieker van Martin Visser is natuurlijk de BR 02 slaapbank, het ontwerp is al sinds 1960 de eyecatcher van onze collectie. Om het 60 jarig bestaan van de bank te vieren, brengen wij een jubileumeditie uit in een luxe stof met een vintage look.

Onder de naam Tribute to Visser vieren wij dit jaar het 60-jarig jubileum van de meubelcollectie die toonaangevend vormgever Martin Visser (1922-2009) in 1960 voor Spectrum maakte. Vissers collectie bracht vele designklassiekers voort, waarvan de BR 02 slaapbank het meest bekend is. De bank is sindsdien altijd in productie gebleven en vormt nog steeds de ruggengraat van onze collectie. Om te vieren dat dit designicoon 60 jaar in onze collectie zit, brengen wij een jubileumeditie uit!

De jubileumbank in olijfgroen (Moss 003) met een armlegger in een crème (Moss 018)

De jubileumeditie van de bank is uiteraard, net als de gewone versie van de BR 02, in één handomdraai om te toveren tot een éénpersoons slaapplek. Om de jubileum slaapbank een rijke én vintage uitstraling te geven, hebben we gekozen voor de stof Moss uit de collectie van Sahco, ontworpen door de Belgische architect en ontwerper Vincent van Duysen. Hij ontwikkelde deze luxe stof door te werken met een mix van chenille garen en gedraaid garen. Door de zachte touch en het rijke materiaal van de stof krijgt de bank een moderne vintage look. Klik hier voor een overzicht van de 22 kleuren van de stof Moss, al deze kleuren zijn beschikbaar voor de BR 02 jubileumeditie.

Deze limited edition van de BR 02 jubileumbank wordt gemaakt in een oplage van 60 stuks. Elk exemplaar is genummerd en voorzien van een certificaat. Daarnaast ontvangt u twee entreekaarten voor het Centraal Museum, waar tot 31 oktober 2020 de expositie ‘De slaapbank die ogen opende’ te zien is.

De jubileumbank is verkrijgbaar met een chrome of zwart epoxy frame en mét of zonder armlegger. Heeft u interesse en wilt u een stofstaal ontvangen van de bank en/of armlegger, vul dan onderstaand formulier in. Deze speciale editie van de BR 02 slaapbank is verkrijgbaar via onze (online) verkooppunten.

Stofstaal jubileumbank aanvragen

Wij versturen u graag een stofstaal van de jubileumbank zodat u thuis kunt bepalen of de bank past in uw interieur. Geef hieronder aan welk(e) stofstaal / stofstalen u wilt ontvangen en vul uw gegevens in, dan we sturen de stalen zo snel mogelijk toe.