Rietvelds favourites: een Press Room Chair voor elk interieur

In 1958 tekende Gerrit Rietveld voor de perskamer van het Parijse UNESCO gebouw een karakteristieke en verrassend comfortabele fauteuil, de Press Room Chair. Inmiddels is de fauteuil een klassieker en in vele uitvoeringen verkrijgbaar. Rietvelds Favourites toont de bestsellers!

Gerrit Rietveld is een van Nederlands bekendste en meest innovatieve ontwerpers en dé architect en meubelmaker van de kunststroming De Stijl. In de heldere belijning van de Press Room Chair is zijn handschrift duidelijk te herkennen. Sinds de fauteuil in 2014 voor het eerst werd uitgebracht is de Press Room Chair is vele interieurs, hotels en kantoren in binnen- en buitenland te vinden.

Rietvelds Favourites

Bij het samenstellen van een Press Room Chair zijn er vele keuzes in stoffen, leersoorten, type hout voor de armleuningen en de kleur van de draaivoet. Om u in al deze opties op weg te helpen hebben wij vijf kant-en-klare uitvoeringen geselecteerd. Het resultaat: vijf tijdloze Press Room Chairs die ook nog eens perfect passen in diverse interieurstijlen.

Natural Comfort

Natural Comfort draait om natuurlijke materialen en basic kleuren in huis. Duurzame keuzes met liefde voor de natuur. Een puur interieur krijgt een krachtige uitstraling met de Press Room Chair in stoer nubuck, daarom is deze uitvoering bekleed met Colorado 3501 van Ohmann Leather. Colorado is een nubuck van hoge kwaliteit en heeft een zachte touch. De armleggers zijn van massief Amerikaans noten en de zwart geëpoxeerde draaivoet is voorzien van donkerbruine tuigleren beschermbandjes.

Press Room Chair in Colorado 3501 – Armleggers Amerikaans noten
Draaivoet in epoxy zwart met donkerbruine beschermbandjes
Verkoopprijs 2023: € 3942 (Benelux prijs incl BTW)

Nordic

De Scandinavische interieurstijl is tijdloos én helemaal van nu. Nordic staat voor eenvoud, minimalisme, functionaliteit en een frisse uitstraling. Een Scandinavisch interieur straalt rust en soberheid uit. Lichte kleuren, hout en natuurlijke materialen voeren de boventoon. De Press Room Chair die hier helemaal bij aansluit is gestoffeerd in Monza 00 van De Ploeg, gecombineerd met whitewash gebeitste massief eiken armleggers, een roestvrij stalen draaivoet en middenbruine tuigleren beschermbandjes.

Press Room Chair in Monza 00 – Armleggers eiken whitewash
Draaivoet in RVS met middenbruine beschermbandjes
Verkoopprijs 2023: € 3593 (Benelux prijs incl BTW)

Colourful Vintage

Een Colourful Vintage interieur kenmerkt zich door meubels met een verhaal, grafische prints en natuurlijk véél kleur. Nostalgie, authenticiteit en persoonlijkheid maken vintage interieurs verrassend en sfeervol. Op deze woonstijl sluit de Press Room Chair met de opvallende stof Sprinkles 0784 van Febrik, naadloos aan. Sprinkles is een vrolijk gebreide meubelstof, ontworpen door de Nederlandse ontwerper Bertjan Pot, waarin verschillende kleuren samenkomen in een onregelmatig patroon. De fauteuil heeft Amerikaans noten armleggers en een zwart geëpoxeerde draaivoet met donkerbruine tuigleren beschermbandjes.

Press Room Chair in Sprinkles 0784 – Armleggers Amerikaans noten
Draaivoet in epoxy zwart met donkerbruine beschermbandjes
Verkoopprijs 2023: € 3594 (Benelux prijs incl BTW)

Modern Classic

Een Modern Classic interieur straalt rust uit. Less is more. Rechte lijnen, effen stoffen en eenvoudige kleuren als zwart, grijs en bruintinten zijn hier harmonieus op elkaar afgestemd. De Press Room Chair die hierbij past is uitgevoerd in de leersoort Pure 2206 van Ohmann Leather. Pure is een aniline leer met een vlakke nerf die op een natuurlijke manier verouderd waardoor de fauteuil nog mooier wordt! De massief houten armleggers zijn van Amerikaans noten en de fauteuil heeft een zwart geëpoxeerde draaivoet met donkerbruine tuigleren beschermbandjes.

Press Room Chair in Pure 2206 – Armleggers Amerikaans noten
Draaivoet in epoxy zwart met donkerbruine beschermbandjes
Verkoopprijs 2023: € 4078 (Benelux prijs incl BTW)

Hotel Chique

In een Hotel Chique interieur draait het om luxe materialen, ton-sur-ton tinten en accenten van marmer en steen. In deze interieurstijl mogen fluweelachtige veloursstoffen met een rijke uitstraling niet ontbreken. De Press Room Chair in de emerald groene velours Alma 83 van De Ploeg past daarmee helemaal in deze luxueuze woonstijl. De fauteuil is uitgevoerd met zwart gebeitste massief eiken armleggers en een zwart geëpoxeerde draaivoet met zwarte tuigleren beschermbandjes.

Press Room Chair in Alma 83 – Armleggers eiken zwart gebeitst
Draaivoet in epoxy zwart met zwarte beschermbandjes
Verkoopprijs 2023: € 3293 (Benelux prijs incl BTW)

Stalen aanvragen

Wilt u meer weten over de ‘Rietvelds Favourites’ uitvoeringen van de Press Room Chair of wilt u van één van de versies stalen ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.

    Bericht

    Van welke uitvoering wilt u stalen aanvragen?

    Uw contactgegevens