New Amsterdam

Gerrit Rietveld   |  1937

In 1937 ontwierp Gerrit Rietveld de New Amsterdam fauteuil voor het Stoomschip ‘New Amsterdam’. Dit vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn maakte haar eerste reis naar New York op 10 mei 1938. De fauteuil maakte deel uit van een volledig interieurontwerp dat Rietveld maakte voor een eersteklas hut.

De eerste vaart van de New Amsterdam in 1938

Met zijn minimalistische stijl creëerde Rietveld een hut die moest voldoen aan de luxe en het comfort van de moderne oceaanreiziger. Het meest opvallend in het interieurontwerp waren de comfortabele fauteuils. Als onderdeel van Rietveld Originals is dit ontwerp nu verkrijgbaar in de Spectrum collectie.

De originele blauwdruk die Gerrit Rietveld in 1937 maakte van de New Amsterdam fauteuil

Limited Edition
Ter gelegenheid van de eerste productie van de New Amsterdam fauteuil is een Limited Edition van 37 stuks gemaakt. Deze unieke genummerde fauteuils zijn gestoffeerd in een luxe velours met een frost-stone kleur, de armleuningen zijn gemaakt van massief Amerikaans noten. De Limited Edition is verpakt in een speciaal krat. Het was deze manier van verpakken die Rietveld inspireerde om zijn beroemde Kratstoel te ontwerpen kort voordat hij de opdracht voor het stoomschip New Amsterdam aanvaardde. Het houten krat van de Limited Edition verpakking geeft de eigenaar de mogelijkheid om eenvoudig een originele Rietveld Kratstoel te bouwen.

De New Amsterdam is onderdeel van de Rietveld Originals collectie die wereldwijd exclusief door Spectrum wordt gevoerd.

Product specificaties

Designer

Gerrit Rietveld

Jaar

1937

Afmetingen

70 x 94 x 76 cm (BxDxH) / zithoogte 38 cm / armhoogte 53 cm

Armleuningen

Massief eiken naturel of donker gebeitst / Massief Amerikaans noten

Stoffering

Verschillende stoffen en leersoorten mogelijk

Dit product bekijken

In onze Spectrum Studio in Eindhoven is een groot deel van onze collectie te zien. Wilt u dit product bekijken, plan dan hier uw afspraak in:

Diverse dealers tonen Spectrum ontwerpen in hun showroom. Vind een verkooppunt bij u in de buurt:

Downloads