Soap Edition van SE 69 door Sabine Marcelis van 18-25 januari in Galerie Eenwerk

Januari 2020 | Dit jaar is het precies 60 jaar geleden dat Spectrum de eerste grote Martin Visser collectie presenteerde. Deze collectie vormde de basis van het DNA van ons bedrijf en is tot op de dag van vandaag in productie.

Om dit te vieren hebben wij 7 Nederlandse top ontwerpers gevraagd een hommage te maken aan het werk van Martin Visser.

Ontwerpster Sabine Marcelis bijt het spits af met de Soap Edition van Vissers SE69 stoel. Zij transformeerde de comfortabele SE 69 uit 1960 tot een waar kunstwerk. Deze SE 69 Soap Edition wordt uitgegeven in een editie van 25 exemplaren.

De carrière van Sabine Marcelis ontwikkelt zich in duizelingwekkend tempo. In 2019 won ze de prestigieuze Design Prize als Newcommer of the year en de Elle Deco International Design Award voor Young designer of the year. Ze werkt samen met modehuizen Fendi en Givenchy en op dit moment heeft zij een solo tentoonstelling in het Barcelona paviljoen van Ludwig Mies van der Rohe. Ze is onlangs benoemd tot Ambassadeur van de komende editie van de Dutch Design week in Eindhoven en begon dit jaar goed met het winnen van de Wallpaper* Designer of the year 2020 award. Zij roemden haar voor het verbreden van het spectrum op wat licht, glas en gebruik van hars kan doen!

We zijn dan ook trots deze expositie te mogen openen op 18 januari om 16 uur.
U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zien.  Wij vernemen dan graag even van u!

Aanmelden

Fout: Contact formulier niet gevonden.

De expositie is te zien van 18-25 januari in

Galerie Eenwerk
Koninginneweg 174
1075 EH Amsterdam

Download brochure

De Soap Edition van de SE 69 stoel is de eerste van de 7 ontwerpen die deel uitmaken van de expositie ‘De slaapbank die ogen opende’.  Deze  expositie is vanaf 14 maart 2020 te zien is het Centraal Museum Utrecht. De andere ontwerpers die een hommage maken aan Martin Visser zijn: Marcel Wanders, Jan des Bouvrie, Carolina Wilcke & Reinier Bosch, Piet Hein Eek, Kiki van Eijk en Richard Hutten. 

Voor meer informatie: https://www.centraalmuseum.nl/nl/tentoonstellingen/martin-visser