Nieuwe bekleding SZ 01 en SZ 02 fauteuil

In 1960 ontwierp Martin Visser de SZ 01 en SZ 02 fauteuil. De stoelen hebben hetzelfde frame, bij de SZ 01 zijn de zitting en armleuningen van pitriet en bij de SZ 02 van tuigleer. Beide uitvoeringen kunnen door onze vakmensen compleet vernieuwd worden.

SZ 01 FAUTEUIL

De SZ 01 fauteuil met een zitting van natuurlijk pitriet kan na jaren van gebruik toe zijn aan een vernieuwing. Het oude pitriet wordt van het frame verwijderd en gespecialiseerde vlechters weven er een compleet nieuwe zitting en armleuningen in. In sommige gevallen is het ook mogelijk alleen de gebroken stengel te vervangen. Om dit te kunnen beoordelen ontvangen we graag foto’s van de te restaureren fauteuil.

In de jaren ’90 werd de SZ 01 ook wel eens met kunstriet bekleed, dit materiaal is niet meer leverbaar. Deze fauteuils kunnen wij wel bekleden met natuurlijk pitriet.

SZ 02 FAUTEUIL

De tuiglederen hoes van de zitting en rug van de SZ 02 fauteuil is eenvoudig zelf te vervangen. Een nieuwe hoes sturen wij per post toe.

Wanneer ook de armleuningen toe zijn aan vervanging, komt er meer vakwerk bij kijken. Wij halen de fauteuil dan naar onze productie waar specialisten het leer volledig vervangen.

Prijzen

Hieronder ziet u de prijzen voor het opnieuw bekleden van een SZ 01 en SZ 02 fauteuil. De genoemde prijzen komen uit onze prijslijst 2024 en zijn inclusief BTW en transportkosten.

SZ 01 voorzien van nieuw pitriet

SZ 02 tuigleer hoes zitting en rug (per post)

SZ 02 tuigleer hoes zitting en rug + armleuningen (in productie vervangen)

SZ 02 losse veter (per post)

€ 1385,-

€ 1083,-

€ 1283,-

€ 21,-

Nieuwe bekleding aanvragen

Een herstoffering voor SZ 01 of SZ 02 fauteuil kunt u via onderstaand formulier bij ons aanvragen. Deze aanvraag is vrijblijvend, wanneer u het formulier invult nemen we contact met u op en bespreken we de mogelijkheden. Geef in uw bericht aan om welk model en om hoeveel stuks het gaat. Eventueel kunt u een aantal foto’s van uw fauteuil(s) meesturen.

    Bericht

    Upload foto's (jpg, png of pdf bestand, max 2MB)

    Uw contactgegevens