Benno spiegel

Benno Premsela   |  1956

In 1956 ontwierp Benno Premsela het even ingenieuze als eenvoudige ontwerp van de Benno Spiegel. Na bijna 70 jaar is de spiegel inmiddels een echt designicoon. Recent is de spiegel onder creatieve leiding van Studio RENS uitgebreid met drie nieuwe bijzondere kleuren en een grotere variant met een doorsnede van 100 cm.

Het verhaal gaat dat Spectrum Premsela vroeg een mooi interieur accessoire te ontwerpen. Premsela keek door de voorraden en half-fabrikaten die Spectrum reeds had en haalde hier een houten ring uit bestemd voor een tafeltje. Hij maakte hier een sleuf in en meldde aan Spectrum dat hij zijn ontwerp klaar had. De Benno spiegel was een feit.

De Benno spiegel bestaat uit een beuken multiplex cirkel met een diameter van 50 of 100 cm. Door een gleuf aan de bovenzijde wordt de vierkante spiegel in de lijst geschoven. De lijst is verkrijgbaar met een zwarte, groene of kobaltblauwe beits. Daarnaast nog in kleine oplage in blank beuken.

Product specificaties

Jaar

1956

Afmetingen

S: houten cirkel: Ø50 cm, spiegel 33,5 x 33,5 cm / M: houten cirkel: Ø100 cm, spiegel 69 x 69 cm

Materiaal

Beuken multiplex

Dit product bekijken

In onze Spectrum Studio in Eindhoven is een groot deel van onze collectie te zien. Wilt u dit product bekijken, plan dan hier uw afspraak in:

Diverse dealers tonen Spectrum ontwerpen in hun showroom. Vind een verkooppunt bij u in de buurt:

Downloads