Herstofferen Martin Visser (slaap)bank

De slaapbank van Martin Visser: een tijdloze designklassieker die al 60 jaar in productie is. Bent u al jaren de gelukkige eigenaar van dit prachtige ontwerp maar is de bank toe aan een nieuw jasje? Met een nieuwe stoffering is de bank weer helemaal up to date!

Bij het vernieuwen van uw Martin Visser bank kunt u ervoor kiezen enkel de stoffering te vervangen. U heeft daarbij een ruime keuze in stoffen en kleuren. Wilt u dat ook het comfort van de bank weer als nieuw wordt? Kies dan ook voor het vernieuwen van het binnenwerk en de vering.

Levensduur binnenwerk en vering
Wanneer uw bank langer dan 10 jaar in gebruik is, raden wij u aan het binnenwerk van uw bank te vervangen. Vernieuwing van het binnenwerk (schuim) verbetert niet alleen het comfort van de bank, maar verlengt ook de levensduur van de nieuwe stoffering doordat deze een goede ondersteuning krijgt. Bij een bank die langer dan 10 jaar in gebruik is, raden we u aan ook de vering te vervangen. Ook hier geldt dat een vernieuwde vering de levensduur van het nieuwe binnenwerk (en stoffering) verlengt door een betere ondersteuning.

De verschillende banken van Martin Visser
De meest bekende bank van Martin Visser is de BR 02 slaapbank die al 60 jaar onafgebroken in onze collectie zit. Naast dit ontwerp maakte Visser ook andere, vergelijkbare banken voor Spectrum. Bijvoorbeeld banken met een vierkant buisframe, banken met armleuningen of banken die niet tot slaapstand gebracht kunnen worden. Hier leggen wij uit waaraan een originele Martin Visser bank te herkennen is. Vrijwel alle originele Visser banken kunnen wij opnieuw bekleden en restaureren.

Wij maken onderscheid in banken die vóór of na 1988 geproduceerd zijn. In dat jaar is de productietechniek van de bank volledig vernieuwd. Banken die vóór 1988 geproduceerd zijn, behoeven meer maatwerk in onze productie waardoor wij hier een meerprijs voor vragen. De BR 02 slaapbank met een rond frame, kan vóór of na 1988 geproduceerd zijn. Andere versies van originele Martin Visser banken zijn altijd vóór 1988 geproduceerd.

Welke stoffen zijn geschikt?

Bij een nieuwe bekleding van uw Martin Visser bank heeft u een ruime keuze in stoffen. Om u bij het maken van een keuze op weg te helpen, delen we graag met u welke stoffen het meest gekozen worden voor een herstoffering. De hieronder genoemde stoffen kenmerken zich door een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid en zijn geheel of grotendeels gemaakt van wol. Wol heeft de eigenschap rekbaar te zijn waarmee de strakke vorm van de bank het beste tot zijn recht komt, ook op lange termijn. Daarnaast is wol vuilafstotend en duurzaam.

Tonica 2
Tonica 2, is een wollen gemêleerde meubelstof die wordt gekenmerkt door een rijk kleurenpalet. De stof, ontworpen door Georgina Wright, is verkrijgbaar in 39 kleurstellingen. Klik hier om de kleuren van Tonica 2 te bekijken.

Ploegwool
Ploegwool is een stof van 100% wol en heeft een zachte uitstraling. De stof is gemaakt van melangegaren met verschillende kleurnuances maar ziet er van een afstand uni-kleurig uit. Het gemeleerde garen zorgt ervoor dat de stof zich aanpast aan de kleuren in de ruimte. Ploegwool is verkrijgbaar in 64 kleuren. Klik hier om de kleuren te bekijken.

Tonus 4
Deze inmiddels klassieker onder de meubelstoffen is ontworpen door textielontwerper Nina Koppel (1942 – 1989). Tonus 4 is met zijn elastische eigenschappen uitermate geschikt voor de stoffering van moderne meubels met strakke vormen. Klik hier om de 47 levendige kleuren van Tonus 4 te zien.

Hallingdal 65
De eerste meubelstof die Kvadrat in 1965 uitbracht was de Hallingdal van Nanna Ditzel. Deze kwaliteit is een gevestigde waarde in de Kvadrat collectie. Een garenmix van wol en viscose zorgt voor een uitstekende duurzaamheid, flexibiliteit en kleurintensiteit. Klik hier om de 58 kleuren van de Hallingdal 65 te bekijken.

Prijzen

Hieronder ziet u de prijzen voor de verschillende opties van een herstoffering. De genoemde prijzen komen uit onze prijslijst 2021 en zijn inclusief BTW en transportkosten.

Herstofferen in Tonica 2, Ploegwool, Tonus 4 of Hallingdal 65

Meerprijs vernieuwen binnenwerk (schuim)

Meerprijs vernieuwen binnenwerk (schuim) + vering

Meerprijs bij banken geproduceerd vóór 1988

€ 1833,-

€ 831,-

€ 973,-

€ 315,-

Herstoffering en stofstalen aanvragen

Een herstoffering voor uw Martin Visser (slaap)bank kunt u via onderstaand formulier bij ons aanvragen. Ook kunt u van bovengenoemde stoffen een stofstaal aanvragen. Deze aanvraag is vrijblijvend, wanneer u het formulier invult nemen we contact met u op en bespreken we de mogelijkheden. Geef in uw bericht aan, indien bekend, om welk model het gaat en uit welk jaartal de bank is. Wanneer u al een keuze heeft gemaakt, horen we ook graag in welke stof en kleurnummer uw bank opnieuw gestoffeerd mag worden.

    Bericht

    Stofstalen aanvragen (maximaal 3)    Upload foto's (jpg, png of pdf bestand, max 2MB)
    Voorzijde bankAchterzijde bankOnderzijde zittingOverig    Uw contactgegevens