BR 02 slaapbank

Martin Visser   |  1960

Designicoon en eye opener: de BR 02 slaapbank van Martin Visser. In 1960 ontworpen en sindsdien nog geen dag uit productie geweest. Door de heldere constructie en tijdloze vormtaal is dit ontwerp gemaakt om generaties te overstijgen! Door een eenvoudige handeling kan de bank omgebouwd worden tot éénpersoons-slaapbank, ideaal om een extra slaapplek te creëren.

Collectie beeld uit 1960 van de BR 02 slaapbank

De BR 02 bank heeft een rond buisframe, mat verchroomd of zwart geëpoxeerd, en vele mogelijkheden in de stoffering. Door de strakke vormen van het ontwerp adviseren wij een rekbare stof zoals wol, hiermee komt de vorm het beste tot zijn recht. De bank kan ook bekleed worden met leer. Omdat leer niet elastisch is ontstaat er ruimte in de bekleding. Daar waar een elastische stof weer terug komt in zijn oorspronkelijke vorm, kan er bij leer plooivorming ontstaan.

Onderdelen van de BR 02 slaapbank

Herstofferen BR 02 slaapbank
De BR 02 slaapbank ademt duurzaamheid: nu recycling een steeds groter thema in de (ontwerp)wereld is, blijkt Martin Visser een echte voorloper te zijn geweest. Door de losse elementen kan de slaapbank makkelijk opnieuw worden gestoffeerd. Met een herstoffering, en eventueel vernieuwing van het binnenwerk en de vering, gaat een BR 02 weer jaren mee en is zowel het uiterlijk als het zitcomfort weer als nieuw!

Product specificaties

Designer

Martin Visser

Jaar

1960

Afmetingen

192 x 82 x 70 cm (BxDxH) / Zithoogte 40 cm

Frame

Mat verchroomd, Zwart epoxy

Stoffering

Verschillende leersoorten mogelijk, Verschillende stoffen mogelijk

Dit product bekijken

In onze Spectrum Studio in Eindhoven is een groot deel van onze collectie te zien. Wilt u dit product bekijken, plan dan hier uw afspraak in:

Diverse dealers tonen Spectrum ontwerpen in hun showroom. Vind een verkooppunt bij u in de buurt:

Downloads