SZ 14 fauteuil

Walter Antonis   |  1971

 Een designklassieker komt opnieuw tot leven

Dit is de SZ 14 fauteuil, een stijlvolle loungestoel, ontworpen door Walter Antonis in 1971. Antonis noemt de fauteuil nog steeds één van zijn meest geslaagde ontwerpen en herkent hierin het functionele uitgangspunt dat hij graag in zijn ontwerpen ziet. Bij deze comfortabele fauteuil wordt enkel het strikt noodzakelijke materiaal gebruikt: een hoogglans verchroomd frame met daarin een hoes van stoer, stevig zwart tuigleer. Hierdoor heeft de stoel heeft een modern, strak en toch luchtig uiterlijk en is daarmee een aanwinst voor elk soort ruimte.

Het frame en de tuigleer hoes van de fauteuil worden op een bijzondere manier om elkaar heen verwerkt. Door de armleggers die samen met de hoes van zit- en rug één geheel vormen, ontstaat een geborgenheid in dit verder erg transparante model. Een aanwinst voor de liefhebber met oog voor detail en ontwerp!

sz 14 walter antonis

Het sterke tuigleer vraagt om vakmanschap in de verwerking en heeft de natuurlijke eigenschap uit te rekken door gebruik. Vorm en comfort worden hierdoor iets losser in de loop van de tijd. Dit maakt dit model steeds meer uw eigen persoonlijke fauteuil.

Bij de herintroductie van dit model in 2023 is gebruik gemaakt van dezelfde maatvoering, constructie en materialen als bij het oorspronkelijke model van 1971. Ruim 50 jaar na dato bleek het alleen wenselijk de zithoogte met 3 centimeter te verhogen.

Product specificaties

Designer

Walter Antonis

Afmetingen

68x75x68 (BxDxH) / zithoogte 41 cm / Armhoogte 53 cm

Frame

Hoogglans verchroomd

Zitting en rug

Tuigleer

Kleur

Zwart

Dit product bekijken

In onze Spectrum Studio in Eindhoven is een groot deel van onze collectie te zien. Wilt u dit product bekijken, plan dan hier uw afspraak in:

Diverse dealers tonen Spectrum ontwerpen in hun showroom. Vind een verkooppunt bij u in de buurt:

Downloads