SZ 02 fauteuil (tuigleer)

Martin Visser   |  1960

De fauteuil SZ 02 is in 1960 ontworpen door Martin Visser. Het pure materiaal, de duidelijke constructie en minimalistische vormtaal zijn typerend voor Vissers werk. De fauteuil heeft een slank stalen buisframe, in mat chroom of epoxy zwart, en een tuigleren bekleding. De SZ fauteuil is ook verkrijgbaar in een variant met een pitrieten zitting, de SZ 01 fauteuil.

De SZ 02 fauteuil in bruin tuigleer en met een zwart epoxy frame

Het sterke tuigleer vraagt om vakmanschap in de verwerking en heeft de natuurlijke eigenschap uit te rekken door gebruik. Daarom is de hoes aan de onderkant van de zitting voorzien van een leren veter waarmee de zitting opnieuw kan worden aangespannen. Aan de achterkant van de rugleuning wordt ditzelfde door een gesp mogelijk gemaakt. Functionele details die deze tijdloze fauteuil zo bijzonder maken! De SZ 02 is beschikbaar in drie kleuren leer: naturel, donkerbruin en zwart. Tuigleer is een natuurproduct en verkleurt door gebruik en onder invloed van licht. Dit laatste is vooral bij naturel tuigleer van toepassing en zorgt voor een karakteristiek en levendig beeld.

Product specificaties

Designer

Martin Visser

Jaar

1960

Afmetingen

60 x 65 x 74 cm (BxDxH) / Zithoogte 41 cm / Armleuning 53 cm

Frame

Mat verchroomd, Zwart epoxy

Zitting en rug

Tuigleer

Dit product bekijken

In onze Spectrum Studio in Eindhoven is een groot deel van onze collectie te zien. Wilt u dit product bekijken, plan dan hier uw afspraak in:

Diverse dealers tonen Spectrum ontwerpen in hun showroom. Vind een verkooppunt bij u in de buurt:

Downloads