SZ 63 fauteuil

Martin Visser   |  1960

Echte klassiekers zijn tijdloos, zo ook de iconische SZ 63 fauteuil van Martin Visser uit 1960. De SZ 63 fauteuil is met haar minimalistische en strakke vormgeving een typisch Visser ontwerp en een personificatie van zijn form-follows-function designfilosofie.

Originele SZ 63 fauteuils van Visser uit 1960

Martin Visser had als art director van Spectrum in de jaren ’50 en ’60 de focus op het ontwikkelen van toegankelijke meubels met zo weinig mogelijk materiaal en zo eenvoudig mogelijke vormen. Gedurende zijn 20 jaar als hoofdontwerper maakte hij spraakmakende ontwerpen, waaronder de BR 02 slaapbank, fauteuils SZ 01 en SZ 02 en eetkamerstoel SE 69.

De SZ 63 heeft een vierkant frame in epoxy zwart met massief wengé armleggers, net zoals de originele uitvoering uit 1960. Voor de stoffering kan gekozen worden uit diverse leer- en stofsoorten. Net als de andere ontwerpen uit onze collectie wordt ook de SZ 63 in Nederland geproduceerd volgens de hoogste productiestandaarden.

Product specificaties

Designer

Martin Visser

Jaar

1960

Afmetingen

69 x 78 x 72 cm (BxDxH) / armhoogte 56 cm / zithoogte 42 cm

Frame

Zwart epoxy (RAL 9005)

Stoffering

Verschillende stoffen en leersoorten mogelijk

Dit product bekijken

In onze Spectrum Studio in Eindhoven is een groot deel van onze collectie te zien. Wilt u dit product bekijken, plan dan hier uw afspraak in:

Diverse dealers tonen Spectrum ontwerpen in hun showroom. Vind een verkooppunt bij u in de buurt:

Downloads