MVPHE fauteuil

Piet Hein Eek   |  2021

De MVPHE fauteuil is een ode van Piet Hein Eek aan zijn vriend en ontwerper Martin Visser. De naam van het ontwerp is een verwijzing van hun beider initialen. In 2020 was deze eigenwijze fauteuil met ronde vormen voor het eerst te bewonderen in het Centraal Museum als onderdeel van Tribute to Visser.

Piet Hein Eek met de MVPHE fauteuil in zijn werkplaats

Het compacte en voluptueuze ontwerp van de MVPHE doet in eerste instantie niet vermoeden dat hij geïnspireerd is op de form-follows-function beeldtaal van Visser. Toch is het uitgangspunt van Piet Hein Eek, de SZ 73 fauteuil uit 1968, duidelijk terug te zien in zijn ontwerp. Piet Hein Eek: “Toen ik de SZ 73 zag wist ik meteen: daar ga ik iets mee doen! Hier kan ik een archetypische ‘late’ Martin Visser mee maken. De manier waarop de leuning op het houtwerk zit nam ik als uitgangspunt maar ik vergrootte verschillende elementen uit. Zo transformeerde ik een model uit 1968 naar mijn ontwerpstijl.”

Ontwerptekening van Piet Hein Eek

Het frame van de fauteuil is uitgevoerd in beuken fineer. De fauteuil is gestoffeerd in de wollen stof Tonus van Kvadrat en er kan gekozen worden uit drie kleuren: Tonus 131 (mosgroen), Tonus 129 (helderblauw) en Tonus 615 (antraciet).

De MVPHE fauteuil van Eek is opgenomen in onze collectie als een First Edition van 30 stuks. Elk exemplaar is genummerd en voorzien van een certificaat.

Tonus 131

Tonus 129

Tonus 615

    

 

 

 

Stalen aanvragen

  Bericht

  Van welke uitvoering wilt u stalen aanvragen?

  Uw contactgegevens

  Product specificaties

  Designer

  Piet Hein Eek

  Jaar

  2021

  Afmetingen

  101 X 81 X 64 cm (BxDxH) / zithoogte 35 cm

  Stoffering

  Tonus 131, Tonus 129, Tonus 615 (Kvadrat)

  Frame

  Beuken fineer

  Dit product bekijken

  In onze Spectrum Studio in Eindhoven is een groot deel van onze collectie te zien. Wilt u dit product bekijken, plan dan hier uw afspraak in:

  Diverse dealers tonen Spectrum ontwerpen in hun showroom. Vind een verkooppunt bij u in de buurt:

  Downloads