Tangled kabinet

Carolina Wilcke   |  2015

Het Tangled kabinet is door Carolina Wilcke in 2015 ontworpen. De inspiratie voor dit dressoir haalde Carolina uit de stalen raamkozijnen die vroeger vaak werden toegepast in industriële gebouwen. Door te experimenteren met stalen profielen en constructies ontstonden twee in elkaar gegrepen volumes die samen één geheel vormen. Dat Carolina niet alleen als ontwerper, maar ook als goudsmid is opgeleid, is terug te zien in de verfijnde details en het grafische lijnenspel van haar ontwerpen. De Tangled serie die ze voor Spectrum ontwierp bestaat uit dit kabinet, een salontafel, een vitrine en een bijzettafel.

Tangled kabinet, Tangled bijzettafel en Press Room Chair

Het slanke frame van het Tangled dressoir bestaat uit twee volumes van mat zwart geëpoxeerde stalen profielen (RAL 9005). In het frame liggen op vier niveau’s glazen bladen, er kan gekozen worden uit helder glas of rookglas. Met haar ranke vorm en industriële uitstraling is het Tangled kabinet een echte eye catcher in de ruimte, zonder overheersend aanwezig te zijn.

Bij het dressoir is ook een Tangled dienblad verkrijgbaar dat qua ontwerp en maatvoering perfect op het bovenblad van het kabinet past. Het dienblad heeft, net als het kabinet, een zwart epoxy frame. Het dienblad kan ingelegd worden met een gerookt eiken fineer.

Product specificaties

Designer

Carolina Wilcke

Jaar

2015

Afmetingen

168 x 51 x 92 cm (BxDxH)

Frame

Zwart epoxy (RAL 9005)

Glas

Helder glas of gerookt glas

Downloads