Tangled kabinet

Carolina Wilcke   |  2015

Het Tangled kabinet is door Carolina Wilcke in 2015 ontworpen. De inspiratie voor dit dressoir haalde Carolina uit de stalen raamkozijnen die vroeger vaak werden toegepast in industriële gebouwen. Door te experimenteren met stalen profielen en constructies ontstonden twee in elkaar gegrepen volumes die samen één geheel vormen. Dat Carolina niet alleen als ontwerper, maar ook als goudsmid is opgeleid, is terug te zien in de verfijnde details en het grafische lijnenspel van haar ontwerpen. De Tangled serie die ze voor Spectrum ontwierp bestaat uit dit kabinet, een salontafel, Square salontafel een vitrine en een bijzettafel.

Spectrum tangled cabinet

Het slanke frame van het Tangled dressoir bestaat uit twee volumes geëpoxeerde stalen profielen in mat zwart (RAL 9005) of taupe (RAL 7006). In het frame liggen op vier niveau’s glazen bladen, er kan gekozen worden uit helder glas of rookglas. Met haar ranke vorm en industriële uitstraling is het Tangled kabinet een echte eye catcher in de ruimte, zonder overheersend aanwezig te zijn.

Ral 9005

Ral 7006

 

 

 

 

Bij het dressoir is ook een Tangled dienblad verkrijgbaar dat qua ontwerp en maatvoering perfect op het bovenblad van het kabinet past. Het frame van het dienblad is altijd zwart geëpoxeerd. Het dienblad kan ingelegd worden met een gerookt eiken fineer.

Product specificaties

Designer

Carolina Wilcke

Jaar

2015

Afmetingen

168 x 51 x 92 cm (BxDxH)

Frame

Taupe epoxy (RAL 7006), Zwart epoxy (RAL 9005)

Glas

Helder glas of gerookt glas

Optie

Schroefjes in messing, Schroefjes in zwart (standaard)

Dit product bekijken

In onze Spectrum Studio in Eindhoven is een groot deel van onze collectie te zien. Wilt u dit product bekijken, plan dan hier uw afspraak in:

Diverse dealers tonen Spectrum ontwerpen in hun showroom. Vind een verkooppunt bij u in de buurt:

Downloads