Bezoek ons tijdens de Dutch Design Week 2021

Oktober 2021 | In 2020 brachten Richard Hutten, Carolina Wilcke & Reinier Bosch, Piet Hein Eek, Kiki van Eijk, Marcel Wanders, Jan des Bouvrie en Sabine Marcelis een ode aan het oeuvre van Martin Visser. De resultaten van deze ‘Tribute to Visser’ zijn gedurende de Dutch Design Week 2021 te zien bij de Spectrum Studio in Eindhoven.

‘Tribute to Visser’ is een ode aan de meubelcollectie die toonaangevend vormgever Martin Visser (1922-2009) in 1960 voor Spectrum maakte. Vissers collectie bracht vele designklassiekers voort, waaronder de beroemde BR 02 slaapbank.

Een ode van 7 topontwerpers

Om de bijdrage van Visser aan de designgeschiedenis te eren, lieten 7 Nederlandse topontwerpers zich voor een nieuw ontwerp inspireren door een meubel van Visser: Richard Hutten, Carolina Wilcke & Reinier Bosch, Piet Hein Eek, Kiki van Eijk, Marcel Wanders, Jan des Bouvrie en Sabine Marcelis maakten ieder een nieuw ontwerp.

Het resultaat was afgelopen jaar te zien in het Centraal Museum Utrecht in de expositie ‘De slaapbank die ogen opende’. Speciaal voor de Dutch Design Week worden deze ontwerpen nog éénmaal bij elkaar gebracht en zijn van 16 t/m 24 oktober 2021 te bewonderen in de Spectrum Studio (op het terrein van Piet Hein Eek) in Eindhoven.

Martin Visser & Spectrum

In de jaren 50 wordt Martin Visser hoofd van Spectrum’s design afdeling. Als een van Nederlands bekendste vormgevers verbindt hij belangrijke ontwerpers aan het meubelmerk waaronder Friso Kramer, Constant Nieuwenhuys, Benno Premsela en Gerrit Rietveld. De meubelcollectie die Visser in 1960 voor het merk ontwerpt, met de BR 02 slaapbank als bekendste icoon, blijkt een gouden greep. De BR 02 slaapbank wordt een echte designklassieker en is, net als veel andere gewilde ontwerpen van Visser, nog altijd bij Spectrum in productie.

Introductie nieuwe meubels

‘Tribute to Visser’ is bovendien de aanleiding voor de introductie van diverse nieuwe meubels in de Spectrum collectie. Zo zijn de fauteuils MVPHE (Piet Hein Eek), de PUK SZ 19 (Kiki van Eijk) en de heruitgave van de BZ 63 bank en de SZ 63 fauteuil voor het eerst in Eindhoven te bewonderen. Ook zal een groot deel van de huidige Spectrum collectie te zien zijn, waaronder items van ontwerpers als Gerrit Rietveld, Constant Nieuwenhuys en Aart van Asseldonk.

Download hier het persbericht ‘Tribute to Visser – DDW 2021’

Lees hier alles over Tribute to Visser, de designers en hun ontwerpen.


Dutch Design Week 2021
16 t/m 24 oktober
www.ddw.nl

Spectrum Studio
Halvemaanstraat 18a in Eindhoven

Gedurende de Dutch Design Week is onze studio, op het terrein van Piet Hein Eek, dagelijks geopend van 10u – 17u.