IJhorst bijzettafels

Constant Nieuwenhuys   |  1953

De IJhorst bijzettafeltjes zijn in 1953 door kunstenaar Constant Nieuwenhuys ontworpen. Het ranke onderstel en eenvoudige vormtaal maken dit een tijdloos ontwerp dat geliefd is bij liefhebbers van vintage design. De IJhorst tafeltjes zijn kenmerkend voor een keerpunt in het oeuvre van Constant, ze markeren de overgang van zijn Cobra-jaren naar het begin van zijn New Babylon-project.

Collectiefoto uit 1956 van het IJhorst bijzettafeltje

Het zwart geëpoxeerde onderstel (RAL 9005) van de tafeltjes wordt gevormd door een constructie van dun draadstaal dat op een elegante manier druk- en trekkrachten zichtbaar maakt. Het kenmerkende onderstel past volledig in de tijdgeest van de jaren vijftig en oogt nog steeds modern. Ontwerpers als Charles & Ray Eames en een kunstenaar als Naum Gabo gebruikten een vergelijkbaar helder lijnenspel waarin constructie en esthetiek samen vallen.

Het blad is verkrijgbaar met een Amerikaans notenfineer of met mat zwart HPL. Het grootste formaat (L) is daarnaast ook verkrijgbaar met helder of gerookt glas.

Product specificaties

Designer

Constant Nieuwenhuys

Jaar

1953

Afmetingen

Maat S: Ø26 x 31(H) cm / Maat M: Ø50 x 43(H) cm / Maat L: Ø60 x 46(H) cm

Frame

Zwart epoxy

Tafelblad

HPL zwart / Amerikaans noten fineer / Helder glas en rookglas (alleen mogelijk bij maat L)

Dit product bekijken

In onze Spectrum Studio in Eindhoven is een groot deel van onze collectie te zien. Wilt u dit product bekijken, plan dan hier uw afspraak in:

Diverse dealers tonen Spectrum ontwerpen in hun showroom. Vind een verkooppunt bij u in de buurt:

Downloads