SE 05

Eetkamerstoel SE 05 is in 1960 door Martin Visser ontworpen en bekleed met echt pitriet. De frames zijn gemaakt van verchroomd en geborsteld metaal. Sinds 2016 is het frame ook volledig zwart gepoedercoat leverbaar. Aangezien het steeds moeilijker werd een goede kwaliteit riet in te kopen, werd dit materiaal midden jaren 80 vervangen door kunstriet, waarmee ook meteen meerdere kleuren leverbaar werden. De vraag naar echt pitriet bleef echter altijd bestaan.

Om product-technische redenen is Spectrum in 2009 gestopt met het vlechten van kunstriet en opnieuw op zoek gegaan naar een mogelijkheid de stoelen en fauteuil weer volgens oorspronkelijk ontwerp, dus met pitriet op de markt te brengen. Kwaliteit van het materiaal is hierbij uiteraard een uitgangspunt.

Dit is gelukt en tijdens de Meubelbeurs Keulen in Januari 2011 werden de eerste modellen met riet weer getoond. De warme kleurschakering in combinatie met het gevoel en geluid van het echte pitriet, geven deze klassieker weer een rijke uitstraling!

Voor alle eetkamerstoelen, welke in 1960 ontworpen zijn, geldt dat de zithoogte t.o.v. het originele ontwerp eind jaren 90 is aangepast. Aangezien de gemiddelde mens tegenwoordig langer is dan 45 jaar geleden, bleek de originele hoogte niet meer ergonomisch verantwoord. Het frame is met 3 cm verhoogd, waarmee dit aan de voorzijde op 48 cm uitkomt.

In dezelfde serie is ook een uitvoering met tuigleer (SE 06), een gestoffeerde versie (SE 07) en één met een houten rug en zit (SE08) verkrijgbaar. se 05-06 l-side.jpg         se 05-06 front.jpg
43 x 46 x 80 width x depth x height / seat 46

Referenties

Productbrochure